Vzw De Rand plant uitrol succesvolle projecten

Door Lieve Maes op 9 oktober 2015, over deze onderwerpen: Vlaamse Rand, VZW De Rand

Vzw De Rand werkt aan een overzichtelijke verzamelmap met fiches die verschillende succesvolle projecten belichten en aan draaiboeken om die projecten ook uit te voeren. Dat zou een goede hulp zijn voor het integratiebeleid van gemeenten. Dat bleek uit een antwoord van minister Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Lieve Maes (N-VA).

Lieve Maes: “Uit mijn eerder parlementair werk bleek dat verschillende initiatieven van vzw De Rand succesvol waren. Veel anderstaligen werden bereikt en in contact gebracht met het Nederlands, en op die manier vervult vzw De Rand haar sleutelopdracht van taalpromotie. Dat succes juichen we uiteraard toe. Die initiatieven werden echter meestal genomen in één (faciliteiten)gemeente, terwijl door een uitrol steeds meer mensen zouden kunnen bereikt worden in de Vlaamse Rand.”

Het faciliteren van die uitrol staat nu in de steigers, zo bleek uit het antwoord op de vraag in de commissie Brussel en Vlaamse Rand. Er is vandaag de dag uiteraard al een bestaand aanbod van vzw De Rand naar de gemeenten in de Rand. Maar dat er nu een algemeen overzicht komt van alle aanbod, is een goeie zaak.

Lieve Maes: “Gemeenten moeten het warm water niet heruitvinden als ze gebruik kunnen maken van succesvolle voorbeelden. Het is echter wel belangrijk dat men weet wat er beschikbaar en voorhanden is. Op deze manier gaan de gemeenten een goed overzicht hebben voor wat men beroep kan doen op vzw De Rand om nog meer te kunnen inzetten op taalpromotie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is