Babycafés

Door Lieve Maes op 29 mei 2017, over deze onderwerpen: Vlaamse Rand, VZW De Rand

In april werd in Wemmel een Babycafé geopend in het Lokaal dienstencentrum (Prins Boudewijnlaan 12) dat wekelijks toegankelijk is. De bedoeling is een ontmoetingsplek voor (groot)ouders met jonge kinderen te organiseren. Impliciet is het ook de bedoeling dat wie nog niet zo goed Nederlands spreekt, hier meteen ook de taal kan oefenen. Het Babycafé in Wemmel start als een samenwerking tussen verschillende lokale actoren (Kind en Gezin, het OCMW, Kind en Preventie, het gemeentebestuur en vzw De Rand).

Uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een vraag van Vlaams parlementslid Lieve Maes (N-VA) leren we dat vzw De Rand partner is in de organisatie van Babycafés in de faciliteitengemeenten als deze volgens het concept en draaiboek van Jezus-Eik worden opgestart.

Momenteel is dit het geval voor Sint-Genesius-Rode en sinds kort dus ook voor Wemmel.

In Wezembeek-Oppem en Drogenbos werd ook een Babycafé opgestart maar spijtig genoeg telkens zonder oefenkans Nederlands als doelstelling. Voorwaar een gemiste kans om een laagdrempelige ontmoetingskans te creëren, waar anderstaligen Nederlands kunnen oefenen.

 

BRON: De Zes, Mei-Juni-Juli 2017

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is